Od dużych maślanych bułek po słodkie mięso homara – bułki homara są ulubionym daniem na przyjęciach. Jednak w tym przepisie wykorzystano mini chrupiące grzanki, dzięki czemu jest to idealna przekąska, którą mogą się delektować wszyscy goście.
Składniki: Na sałatkę z homara
Składniki: Na filiżanki do tostów
Instructions:
- W dużej misce wymieszać homara, majonez, cebulę, seler, sok z cytryny, sól i pieprz. Przykryj i odstaw sałatkę do lodówki na dwie godziny.
- Zwiń każdą kromkę chleba, aby ją spłaszczyć, i przytnij skórkę.
- Posmaruj lekko obie strony każdej kromki masłem i pokrój na ćwiartki, aby powstały kwadraty.
- Wciśnij kwadraty do lekko natłuszczonych foremek do mini muffinek i piecz w temperaturze 350°F przez 12 minut.
- Łyżeczką nałożyć sałatkę do foremek na tosty i posypać mieloną cebulą.