Śledź nas na mediach społecznościowych już dziś!
Musiałam podnieść poziom moich już doskonałych wersji mac n’ cheese! Z tak wieloma sposobami na zrobienie tej samej rzeczy, nie mogę się powstrzymać. Więc przedstawiam wam najłatwiejszy mac n’ cheese ever, i to wszystko jest zrobione w jednym garnku.
Robi 3 kubki (3 porcje)
Instructions:
- W garnku na średnim ogniu, dodać wodę i mleko i doprowadzić do niskiego stanu, 5 do 6 minut, ubijając od czasu do czasu, aby zapobiec spaleniu. Mieszanka zacznie się pienić.
- Zmniejsz nieco ogień, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Wbij drożdże odżywcze, ocet jabłkowy, pastę pomidorową, Dijon, sól morską i cayenne, aż dobrze się połączą. Dodaj makaron i wymieszaj. Gotuj mieszankę na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 7 do 8 minut, aż będzie al dente. (Sprawdź dwukrotnie wskazówki na opakowaniu makaronu, ponieważ czas gotowania będzie się różnił w zależności od marki i tego, z czego zrobiony jest makaron) Ciągle mieszaj mieszankę, aby zapobiec sklejaniu się.
- Kiedy makaron jest gotowy, sos będzie wyglądał na nieco rzadszy. Zdejmij garnek z ognia i wymieszaj z wegańskimi wiórkami Cheddara, wegańskim masłem i czarnym pieprzem. Przykryj garnek na 1 do 2 minut, a następnie mieszaj drewnianą łyżką, aż sos zgęstnieje, a ser całkowicie się rozpuści.
- Podawaj z dodatkowym mielonym czarnym pieprzem, jeśli chcesz. Aby odgrzać resztki, dodaj 1 do 2 łyżek mleka bez dodatków i podgrzewaj na średnim ogniu, aż się podgrzeją.
PRZEDRUK Z HOT FOR FOOD ALL DAY. COPYRIGHT © 2021 BY LAUREN TOYOTA. PUBLISHED BY TEN SPEED PRESS, AN IMPRINT OF RANDOM HOUSE, A DIVISION OF PENGUIN RANDOM HOUSE LLC.