37 chłodzących przepisów z ogórkiem

37 chłodzących przepisów z ogórkiem

Co jest fajniejsze od bycia fajnym? Jedzenie pokrojonych w plasterki ogórków. Z zawartością wody 95% (a także ładną dawką witaminy C i witaminy K), chrupiące przepisy ogórkowe są tym, do czego wielu z nas zwraca się w gorące dni. I chociaż kremowa sałatka z ogórków, sałatka grecka i naprawdę każda inna sałatka są świetnymi sposobami na wykorzystanie tego owocu – jedną z najlepszych rzeczy w letnim gotowaniu, kiedy produktów jest mnóstwo, jest brak konieczności włączania piekarnika – jest o wiele więcej możliwości wykorzystania ogórków. Od sałat i pikli, przez zawijasy z sałaty i makaron, po koktajle i lodowe napoje – oto przepisy, dzięki którym jemy (i pijemy) ogórki każdego dnia.

  • Smashed Cucumber Salad recipe

    Photograph by Frank Frances, food styling by Lillian Chou, prop styling by Sophia Pappas

    1/37

    Smashed Cucumber Salad

    Z tahiniowo-limonkowym dressingiem i mżawką oleju chile, jest to jeden z tych przepisów na ogórki, które ładnie komponują się z wieloma potrawami. Spróbuj go obok grillowanego kurczaka lub wolno pieczonej ryby.

  • Photograph by Emma Fishman, food styling by Pearl Jones, prop styling by Marina Bevilacqua

    2/37

    Chile-Cucumber Agua Fresca

    Sparuj ten koktajl – chrupiący dzięki ostremu sokowi z cytryny i odrobinie ostrego habanero – ze słonymi przekąskami. A jeśli pijesz go po godzinach, możesz dodać odrobinę ulubionego meksykańskiego alkoholu.